projektovy den 1 20230426 1852361680Vše začalo výjezdem žáků 7.B do Otevřeného mlýna v Kačici. Zde se žáci seznámili s různými metodami práce, které využili při realizaci vlastního projektu. Cílem tohoto výjezdu bylo vyzkoušet si, jak naplánovat změnu veřejného prostoru školy nebo jejího okolí. Cílem bylo, naučit se zjistit a zrealizovat účinnou změnu okolí, ve kterém žijeme.

Díky získaným zkušenostem z výjezdu měli žáci za úkol přemýšlet a aktivně zapracovat například proměnu prostor školy i jejího okolí. Ve škole proběhl projektový den, ve kterém si sami žáci zvolili proměnu prostor školy.

Společně vytvořili návrh na vybudování vlastní pekárny ve škole, zároveň řešili opravu schodů, které vedou kolem školy. Svůj návrh konzultovali s učiteli a spolužáky. Dále přednesli svůj návrh na Školním parlamentu a také vedení školy, které jejich projekt podpořilo.

V rámci Projektového dne vzniklo také video, ve kterém je vidět, jak žáci získávali svoje zkušenosti. Zároveň je na kameře zachyceno, jak probíhal projektový den. Natočený medailonek rovněž obsahuje i rozhovory s učiteli, rodiči a spolužáky.

Žáci přistupovali k projektu s velkým zájmem, zamýšleli se, co vše se dá na naší škole vylepšit a změnit. Se svou prací seznámí žáci své rodiče na Osvětovém setkání, které proběhne 30. března 2023.