nadrazi 1 20230129 1058052446Dne 13.ledna 2023 se osmé třídy vydaly na výlet, kde bylo cílem navštívit bývalé nádraží Praha-Vyšehrad a nádraží na Smíchově. Celý výlet započal jako vždy cestou z Malé Ohrady na Nové Butovice. Metro nás odvezlo na Karlovo náměstí a odtud jsme se tramvají dostali na Albertov.

Z Albertova jsme se přesně v 9:17 dostali na bývalé nádraží Praha-Vyšehrad.

 

Tam jsme si vyslechli od našich spolužáků vyprávění a od paní učitelek vyfasovali mapu, do které jsme zbytek cesty zaznamenávali trasu. Od tohoto nádraží jsme počítali všechny kolemjedoucí vlaky. Z nádraží se třídy dostaly k Muzeu na Výtoni. Tam  následovalo další povídání a potom se vyrazilo směr limnigraf na Výtoni. Tam byla vyfocena třídní fotka a vyrazilo se na Vyšehradský železniční most.

 

Dále nás čekala zastávka ve všemi oblíbené restauraci McDonald's. Po vydatné a zdravé svačince nás čekala cesta na Smíchovské nádraží. Na Smíchově jsme dostali za úkol prohlédnout si obraz, který zdobí nádraží. Z budovy jsme se dostali k zastávce Praha-Smíchov severní nástupiště. Na nástupišti nám  bylo předáno dalších pár informací o zastávce a Pražském Semmeringu. Už nás čekala jen poklidná cesta zpět.

Děkujeme za hezky naplánovaný výlet paním učitelkám Svobodové a Olšovské.

Kateřina Vyšatová, Karolína Palečková