braennball 1 20220617 1462967194Dne 16.6.2022 se uskutečnil na naší škole turnaj brännballu: „O pohár ředitele školy“.  Využili jsme krásné venkovní prostředí umocněné atletickým oválem, který rámuje hřiště nalajnované přímo pro tuto pálkovací hru.

Akci absolvovaly třídy: 5.A, 5.B, 6.A, 6.B, 7.A, 7.B, 8.A, 8.B a 9. V roli rozhodčích a zapisovatelů se osvědčili žáci, kteří si tuto roli zvolili, nebo byli po  nemoci a nemohli sportovat. Každý si tedy mohl vyzkoušet roli hráče či rozhodčího. Turnaj byl rozdělen do dvou skupin – první skupina –5.- 6.třída , ve druhé skupině se o účast v bojích o pohár ředitele školy utkaly třídy 7.- 9. Třídní učitelé zastávali roli poradců a vášnivých fanoušků. Po odehrání obou skupin systémem každý s každým po dobu 2x10 minut se mohli vyhlásit vítězové. Ceny předával ředitel školy Mgr. Jan Havlíček a paní zástupkyně Mgr. Marcela Kolářová. Městská část Praha 13 v letošním roce opět díky svému dotačnímu programu umožnila zakoupení cen

 

Konečné pořadí starší žáci:

                            1. místo – 9 třída

                             2. místo – 8.B

                             3. místo – 7.A

                             4. místo – 7.B

                             5. místo – 8.A

  Konečné pořadí mladší žáci:

                            
                              1. místo – 6.B

                             2. místo – 5.B

                             3. místo -  6.A

                             4. místo -  5.A

                                                       

 Organizace  závodu  byla postavena na spolupráci dětí, vzájemné toleranci tříd a principech fair play. Vítězové získali putovní poháry ředitele školy všechny třídy pak diplom s fotografií a ceny na doplnění energie.

Jana Civínová – učitelka TV