ovov 1 20220524 1600457300Dne 24.5.2022 se žáci školy účastnili projektového dne s náplní 20 disciplín Odznaku všestrannosti olympijských vítězů a Olympijského víceboje.

V roli rozhodčích a časoměřičů na jednotlivých stanovištích působili učitelé školy a trenéři ze sportovních klubů SK Velká Ohrada a SK Aktis Praha.

 Žáci mohli absolvovat tyto disciplíny: hluboký předklon – p. uč. Zunová, skok z místa – p. uč. Linhartová běh do „T“- p.uč. Tafatová,  sprint 60 m - p.uč. Hájková, zkrácené sedy lehy – p.uč. Patrasová, postoj čápa – p.uč. Svobodová, skok daleký - p.uč.Snítilová, p.uč. Ramsová a Večerková , medicinbal – p. uč Tenkrátová, hod medicinbalem – p. uč. Hauerlandová shyby – p. uč Caklová, švihadlo – p. uč. Uhlíková a Vilímková, trojskok – p. uč. Krištofová, kliky – p. uč. Škorpilová, leh-sedy – p. uč. Kubánková,

hod míčkem – p. uč. Olšovská a Lenhertová, běh 1000 m a 500 m – p. uč. Zaťko, p.uč. Havlíčková  a Stluková,. Asistentky se postaraly o spolužáky se zdravotními problémy – p. Bělohoubková a Suchá. Doplnění výsledků do výsledkové listiny a kontrolu s osobními listy dětí pak následně uskuteční p. uč. Hájková a Civínová

 

 

Organizace vlastní akce byla postavena na spolupráci dětí se staršími žáky školy. Žáci vyšších ročníků byli rozděleni do skupinek, kde působili v roli starších kamarádů a lektorů. Každý starší žák se staral o jednoho mladšího spolužáka. Prováděl ho jednotlivými stanovišti, dohlížel na pitný režim oblékání i zábavu v době přestávek. Příkladem sloužil i při vlastním sportování.

            Akce je svým rozsahem mimořádná. Jak pořadatelé, tak i sportovci zaslouží velké uznání.

PaedDr. Jana Civínová – učitelka TV