erasmus 1 20220517 1773630937Minulý týden v rámci výuky k nám do hodin angličtiny přišli dva Erasmus studenti ČVUT, kteří nám přednášeli o jejich krásné zemi Mexiku. Pověděli nám o přírodních krásách, památkách, jídle, hudbě a také nechyběly ani záhady, které jsme společně řešili. Žáci sedmé a deváté třídy pozorně přednášky v anglickém jazyce poslouchali a neváhali se také zapojovat do diskuze. Žáci si  také zkusili zatančit mexický lidový tanec pod osobním vedením jednoho z mexických studentů.

 

Žáci 7.třídy o přednášce Erasmu:

Přednáška byla zajímavá, ale pro někoho těžší na překlad. Rádi bychom se podívali na pláž a do jeskyně, o které mluvili. Přišlo nám zajímavé, jak najednou zmizelo 150 tisíc Májů. Upoutala nás pozornost na objevování Boha dvakrát do roka. Jejich tanec je těžký se naučit, ale když se ho naučíte, je to zábava. Docela bychom chtěli, abychom v  tanci byli zkušení jako v Mexiku. Ocenili bychom takové přenášky častěji, ale nejlépe v češtině, a aby mluvili pomaleji. (Kája P., Kačka V. a Tomáš M.)

Žáci 9. třídy o přednášce Erasmu:

Líbilo se nám, že nás naučili jejich tradiční tanec. Zaujala nás jejich příroda, kultura a také jídlo, rádi bychom se tam jeli podívat. Sladkosti, které nám přinesli na ukázku do hodiny, byly zajímavý na chuť a bylo to zpestření. Zaujaly nás taky jejich rituály, například oběti bohům. Oba přednášející byli velmi milí.