Vážení rodiče, dovolujeme si informovat Vás o Balíčku okamžité pomoci pro Pražany, který má pomoci pražským domácnostem ohroženým inflací. Celá agenda zpracování žádostí jde prostřednictvím školy. Žadatel, který splňuje podmínky pro poskytnutí pomoci, se obrátí na ředitelství školy. Postup a potřebné dokumenty jsou popsány níže. Dokumenty jsou zde: Více na https://pomocprazanum.praha.eu/cz/balicek-pomoci

 

Hlavní město Praha usnesením Zastupitelstva hl. m. Prahy č. 38/5 ze dne 16. 6. 2022 (dále jen „usnesení ZHMP“) umožnilo čerpat finanční podporu školám a školským zařízením zřízeným hl. m. Prahou, městskými částmi, státem a nebo církevním zřizovatelem na zmírnění dopadů inflace pro pražské domácnosti.
Škola/školské zařízení na základě rozhodnutí ředitele může umožnit nárokovým žadateli zapsanému do školy/školského zařízení ke vzdělávání nebo k zájmové činnosti, či ke stravování čerpat podporu v podobě prominutí vybraných úplat na stravné, školné, na provozovanou zájmovou činnost nebo umožní nárokovým dětem/žákům/účastníkům nepřímo čerpat podporu z tzv. fondu solidarity.
Metodika pro podávání žádostí o prominutí úplaty a žádosti o příspěvek z fondu solidarity v rámci opatření ke zmírnění dopadů inflace na domácnosti v Praze pro roky 2022–2023 (dále jen „Podmínky“) byla schválena usnesením Rady hl. m. Prahy č. 2386 ze dne 5. 9. 2022.