Aktuality

kanada 2 20230329 1517574294Kryštof Prokop (13 let, 7.B ZŠ Jánského)

V asi 6 letech viděl Kryštof kanadský film Pee-Wee: Zima, která změnila můj život. Je to o nejznámějším hokejovém turnaji pro děti Kryštofova věku. Film se mu líbil tak moc, že ho od té doby viděl snad už 10x. A tak vznikl jeden veliký sen - zúčastnit se tohoto turnaje.

Celé roky na sobě Kryštof tvrdě makal, kromě běžných tréninků a zápasů jeho domácího týmu, odehrál a odtrénoval i spousty hodin za výběrové týmy ČR. Na konci loňského roku byl díky svým hokejových výkonům vybrán do týmu, který Česko na turnaji reprezentuje a turnaje  se pravidelně účastní. V únoru 2023 nastal ten čas a Kryštof odjel sám s trenéry a týmem do daleké Kanady. Strávil tam 14 dní, všechny zápasy vyhráli a on si přivezl kromě vzácné medaile i spoustu zážitků.

 

Kromě hokeje měl možnost poznat i zajímavá místa jako Montmorencyho vodopády, centrum Quebecku, plul trajektem přes řeku Svatého Vavřince, viděl zamrzlé moře, bruslil na zamrzlém jezeru, navštívil obrovskou speciálku s hokejových vybavením, tam se cítil jako v ráji a viděl a prožil mnoho a mnoho dalšího. Kanada Kryštofa okouzlila ve všech směrech.

Velký sen je splněn a co bude dál? Další sny a přání Kryštof nezmiňuje. Asi aby něco nezakřikl. Určitě ale tímto jeho sportovní „kariéra“ nekončí. Na stole má pozvání do Švédska, Slovinska, čerstvě i na Floridu a Kryštof věří, že jednou se i do nádherné Kanady vrátí.