Aktuality

mikulas 1 20180108 19085027235.12. 2017 dopoledne proběhla na ZŠ Janského oblíbená akce – především u deváťáků. Jednou v roce mohli téměř beztrestně strašit a pouštět hrůzu na své spolužáky i učitele. Dojmy za třídu popsala Johanka Mazáčová:


5.12. 2017 dopoledne se u nás ve škole konala akce Mikuláš, kterou jsme jakožto deváťáci měli na starost. Ráno jsme se sešli v prostorách u tělocvičen, kde jsme dolaďovali poslední detaily našich masek a mohlo se vyrazit. Postupně jsme dle sepsaného plánku odcházeli všechny třídy. Vždy jsme v kostýmech čertů všechny pomalovali uhlím, vymáhali jsme se po dětech básničky a poté měl proslov Mikuláš po kterém následovalo rozdání mikulášské nadílky od andělů. Až na pár nesrovnalostí vše proběhlo v pořádku a myslím, a to je hlavní, že jsme si to všichni užili. Celkově bych akci zhodnotila za velmi vydařenou. 
Můj velký obdiv u nejstarších dětí zaslouží pečlivá příprava masek. Všech 21 převleků skutečně stála za povšimnutí. Děkujeme družině za zapůjčení třech krásných kostýmů, které byly inspirací pro další masky. V klidu tak můžeme posunout štafetu „Mikulášská“ na příští rok současným osmákům.

 

PaedDr. Jana Civínová, tř. uč.